Wonen & zorg

Welkom bij ChiqCare

Goed onderbouwd een keuze maken

Wie op zoek is naar zorg, in de vorm van begeleid wonen of bijvoorbeeld dagbesteding, wil ongetwijfeld meer van ons weten dan we op de website kunnen vertellen. Toch proberen we hier alvast een indruk te geven. We vertellen graag over ons team en onze locaties en de normen en waarden van waaruit wij zorg verlenen. Wanneer je dat aanspreekt, nodigen we je uit contact op te nemen voor nadere kennismaking.

  • Mooie woningen
  • Ondersteuning door vaste teams
  • Stimulatie werken, leren en sporten
  • Gespecialiseerd in GGZ, autisme en VG
  • Beschermd, begeleid en ambulant wonen

Wat je moet weten

Over onze zorg

ChiqCare denkt niet in problemen of zorgvraagstukken. Onze woonzorg is gericht op de positieve ontwikkeling van ieder mens. Een persoonlijke aanpak in combinatie met veilig en zorgeloos wonen is daarbij de fundering. We bouwen samen met onze cliënten aan een stevige basis en werken van daaruit verder aan een levenslooptrap naar geluk.

Waar mogen wij jou blij mee maken? Dat is de vraag die we al onze cliënten stellen en het antwoord daarop vormt onze leidraad voor het organiseren van plezierig wonen en voor perspectieven op het gebied van werk, school, sport, financiën en hobby’s.

Wij bieden ondersteuning aan mensen met een zorgvraag. Dat er een diagnose is gesteld met indicatie is voor ons voldoende. Vervolgens gaan we met mensen in gesprek om te kijken welke zorg- en leefbehoeften er zijn. Daar passen we onze zorg op aan. Zorg op maat dus! Geluk is een belangrijk uitgangspunt in onze zorg op maat. En ook geluk kan voor iedereen iets anders betekenen. Daarom hebben we in het zorgplan, dat we samen met jou opstellen, veel aandacht voor dingen die jou gelukkig maken.

Het zorgplan

Zorg op maat

Wanneer je bij ChiqCare in zorg komt, krijg je een (tijdelijk) zorgplan. In dit zorgplan staan jouw doelen voor de toekomst. Omdat het om jouw toekomst gaat, maken we dit plan echt samen met jou. Bij ChiqCare start een zorgplan altijd met een gesprek tussen jou als bewoner en jouw persoonlijk begeleider. Onze gedragswetenschapper kan hier ook een rol bij spelen, evenals iemand uit jouw eigen netwerk.

Alles op maat. Indien je wenst, kan er ook een behandeldoel (CGT) en/of gesprekken met de gedragswetenschapper/orthopedagoog aan jouw zorgplan worden toegevoegd.

Beschermd of begeleid wonen

Begeleiding wanneer nodig

ChiqCare heeft een aantal locaties waar je op twee manieren beschermd kunt wonen. De eerste vorm van beschermd wonen is continu. Dat houdt in dat er 24/7 beroep op zorg kan worden gedaan. Begeleiders werken overdag in verschillende diensten en ’s nachts is er een slaapwacht op locatie. In de andere vorm is er een groot deel van de dag begeleiding aanwezig op de locatie. Op de momenten dat zij er niet zijn zoals in de avond of nacht, kan er telefonisch een beroep op zorg gedaan worden. Uiteraard komen wij ook naar je toe in geval van calamiteiten.

Dagbesteding

Leren en ontspannen

Je kunt bij ChiqCare ook terecht voor dagbesteding. Ons aanbod bestaat uit activiteiten waarmee we je de gelegenheid bieden om te leren èn te ontspannen. Naast een gezellige sfeer en een grote variëteit aan onder meer creatieve en sportieve activiteiten, is er altijd aandacht voor de leerdoelen. Meer daarover lees je op onze pagina dagbesteding.