Wonen & zorg

Welkom bij ChiqCare

Goed onderbouwd een keuze maken

Wie op zoek is naar zorg, in de vorm van begeleid wonen of bijvoorbeeld dagbesteding, wil ongetwijfeld meer van ons weten dan we op de website kunnen vertellen. Toch proberen we hier alvast een indruk te geven. We vertellen graag over ons team en onze locaties en de normen en waarden van waaruit wij zorg verlenen. Wanneer je dat aanspreekt, nodigen we je uit contact op te nemen voor nadere kennismaking.

  • Mooie woningen
  • Ondersteuning door vaste teams
  • Stimulatie werken, leren en sporten
  • Gespecialiseerd in GGZ, autisme en VG
  • Beschermd, begeleid en ambulant wonen

Wat je moet weten

Over onze zorg

ChiqCare denkt niet in problemen of zorgvraagstukken. Onze Woonzorg is meer gericht op de positieve ontwikkeling van ieder mens. Onze aanpak in combinatie met veilig en zorgeloos wonen vormt de absolute fundering. We bouwen samen met cliënten aan een stevige basis en bouwen van daaruit een levenslooptrap naar geluk.

We stellen onze cliënten de vraag: waar mogen wij jou blij mee maken? Het antwoord daarop vormt onze leidraad voor het organiseren van plezierig wonen, maar ook voor perspectieven op het gebied van werk, school, sport, financiën en hobby’s.

Wij bieden ondersteuning aan mensen met een zorgvraag. Dat er een diagnose is gesteld met indicatie is voor ons voldoende. Vervolgens gaan we met mensen in gesprek om te kijken welke zorg- en leefbehoeften er zijn. Daar passen we onze zorg op aan. Zorg op maat dus! Geluk is een belangrijk uitgangspunt in onze zorg op maat. En ook geluk kan voor iedereen iets anders betekenen. Daarom hebben we in het zorgplan, wat we samen met jou opstellen, veel aandacht voor dingen waar jij gelukkig van wordt.

Het zorgplan

Zorg op maat

Wanneer je bij ChiqCare in zorg komt, krijg je een (tijdelijk) zorgplan. Je zorgplan is het levensplan van jouw doelen voor de toekomst. Omdat het om jouw toekomst gaat, wordt dit plan door onze gedragswetenschapper/orthopedagoog met jou samen opgesteld en geheel op maat gemaakt.

Jouw persoonlijk begeleider zit ook bij deze afspraak omdat hij/zij samen met jou aan de meeste doelen zal werken. Indien jij dit wenst, kan er ook een behandeldoel (CGT) of psychologische-gesprekken met de gedragswetenschapper/orthopedagoog aan jouw zorgplan worden toegevoegd.

Beschermd of begeleid wonen

Begeleiding wanneer nodig

Binnen ChiqCare zijn er een aantal locaties waar je op twee manieren beschermd kunt wonen. De eerste vorm van beschermd wonen is continu. Dat houdt in dat er 24/7 beroep op zorg kan worden gedaan. Begeleiders werken overdag in verschillende diensten en ’s nachts is er een slaapwacht op locatie. In de andere vorm is er een groot deel van de dag begeleiding aanwezig op de locatie. Op de momenten dat zij er niet zijn zoals in de avond of nacht, kan er telefonisch een beroep op zorg gedaan worden. Uiteraard komen wij ook naar je toe in geval van calamiteiten.

Dagbesteding

Leren en ontspannen

We bieden bij ChiqCare ook dagbesteding aan. Die bestaat uit allerlei activiteiten waarmee we mensen gelegenheid bieden te leren èn ontspannen. Want naast een gezellige sfeer en grote variëteit aan activiteiten, is er altijd aandacht voor de leerdoelen. Meer daarover lees je op onze pagina dagbesteding.