Dagbesteding

Dagelijkse activiteiten

Met elkaar bezig zijn

ChiqCare Woonzorg heeft een dagactiviteitencentrum (DAC) op locatie De Birkt aan de Birkstaat in Soest. Hier bieden wij in het kader van dagbesteding 5 dagen per week allerlei activiteiten aan. Te denken valt aan een Kookcafé, werken in onze moestuin en verschillende creatieve en sportieve activiteiten. Op deze pagina lees je meer over ons aanbod. Scroll naar beneden voor het downloaden van onze folder met meer informatie en het contactformulier.

  • Dagstructuur
  • Omgaan met probleemgedrag
  • Ontwikkeling van dagelijks handelen
  • Ontlasten van (mantel)zorg
  • Participatie

Dagbestedingsplan

Werken aan persoonlijke doelen

Binnen de dagbesteding werken wij met dagbestedingsplannen. Deze maken wij samen met de dagbestedingscoördinator. In het plan omschrijven we persoonlijke doelen die tijdens de dagbesteding aan bod komen. De doelen die wij stellen zijn onderverdeeld in categorieën en kunnen uiteen lopen van het ervaren van ontspanning, werken aan de concentratie tot ontwikkelen van sociale vaardigheden. Het dagbestedingsplan is maatwerk, wordt regelmatig geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

Centraal bij dagbesteding staat iedere deelnemer zo optimaal mogelijk te laten functioneren door in te spelen op zijn of haar mogelijkheden.

Activiteiten

Kookcafé

In ons Kookcafé gaan we samen aan de slag met het bereiden van een gezonde avondmaaltijd. Ook is er ruimte voor het bakken van koekjes of cake. We verdelen de taken en er is aandacht voor hygiënisch werken. Na het koken eten we samen met de bewoners van locatie De Birkt en na afloop is het tijd om gezellig samen op te ruimen, schoon te maken en complimenten in ontvangst te nemen over de zelfgemaakte maaltijd!

Activiteiten

Ateliers

Wie kiest voor één van onze twee Ateliers, kiest ervoor om creatief bezig te zijn. We beschikken over veel verschillend materialen en gereedschappen, met oog voor duurzaamheid. In ons Open Atelier werk je aan een eigen project en draait het om je eigen interesses. Ook hebben we een Project Atelier waar we werken ook aan projecten voor de verkoop, vaak met grovere materialen als hout en beton.

Activiteiten

Moestuin

Aardappelen, bonen, courgette, wortelen en pompoen: in onze kleine moestuin werken we het hele seizoen aan het zaaien en oogsten van groenten. Zelfstandig of samen met een medewerker. De opbrengst gebruiken we onder meer in ons Kookcafé. Liever aan de slag met groen? Ook dan kun je hier vooruit: er is een groot terrein waar altijd wel iets is te doen: van snoeien tot bladblazen of grasmaaien.

Activiteiten

Muziekgroep

De muziekgroep is vooral gericht op ontspanning en plezier. Je kunt komen zingen of je kiest voor het spelen op een van de beschikbare instrumenten. We hebben met name percussie, om te spelen met ritmes. Zo staat er zelfs een drumstel. We vormen geen band, maar maken muziek onder begeleiding van bijvoorbeeld een keyboard of cd.

Activiteiten

Modules zelfontplooiing

Op dit moment zijn wij actief bezig met het ontwikkelen van verschillende modules voor zelfontplooiing. Bijvoorbeeld op het gebied van sociale vaardigheden, psycho-educatie, mindfulness en leren grenzen aan te geven. Wil je meer weten of heb je hier ideeën over? Mail dan naar onze dagbestedingscoördinator. janneke@chiqcare.nl of scroll naar beneden voor het contactformulier.

Activiteiten

Doorstappers

Eens per week gaan we stevig wandelen en het liefst in een andere omgeving dan ‘het bos om de hoek’. Eventueel gebruiken we hierbij kaarten van “de verwonderwandeling’’. De wandelingen bieden ontspanning, lekker buiten zijn en de gelegenheid om elkaar en jezelf beter te leren kennen. We dagen je uit de omgeving te ontdekken en er is ook ruimte voor goede gesprekken – voor wie wil. Want praten mag, maar hoeft niet!

Activiteiten

Spel en bewegen

We doen aan spelend bewegen op eigen terrein, om te werken aan je conditie en/of spierkracht. Denk aan voetballen, yoga, tafeltennis, badminton en zelfs boogschieten. Ook gaan we naar het trimbos. Samen bewegen is leuk, goed voor lichaam en geest en het kan een fijne manier zijn om uit een sociaal isolement te raken.

Dagbesteding

Aanmelden

Om voor dagbesteding in aanmerking te komen, is een indicatie nodig van de gemeente. Je kunt hiervoor terecht bij het Wmo-loket. Met een indicatie vanuit Wlz is direct aanmelden mogelijk. De kosten van de dagbesteding worden vergoed vanuit de Wmo-, of Wlz-indicatie.