Wat je moet weten
Over beschermd wonen
We hebben binnen ChiqCare een aantal locaties waar je beschermd kunt wonen. Beschermd wonen kan bij ons op twee verschillende manieren. De eerste vorm van beschermd wonen is continu. Dat houdt in dat je 24/7 een beroep op zorg kunt doen. Hier werken begeleiders overdag in verschillende diensten en ’s nachts is er op deze locaties een slaapwacht. We hebben ook een andere vorm van beschermd wonen, waar een groot deel van de dag begeleiding op de locatie aanwezig is en waar je op de momenten dat zij er niet zijn, zoals in de avond of nacht, telefonisch een beroep op zorg kunt doen.
Zorgplannen maken we samen
Bij ChiqCare start een zorgplan altijd met een gesprek tussen jou en je persoonlijke begeleider. Soms is hier een van onze gedragswetenschappers bij aanwezig en ook kun jijzelf iemand meenemen. In dit gesprek bespreken we je doelen en ontwikkelmogelijkheden. Vervolgafspraken of gesprekken over een behandeling kun je tussentijds inplannen als je dat wil, met je persoonlijk begeleider en onder supervisie van de gedragswetenschapper.
“Het mooie is dat we bij ChiqCare de zorgplannen echt samen met de cliënt maken. Als persoonlijk begeleider krijg je de kans een nieuwe bewoner eerst rustig te leren kennen, om zorgvuldig en samen naar een zorgplan toe te werken. Bewoners krijgen de kans er zelf invulling aan te geven en hun eigen visie te benoemen. Een bewoner heeft meestal zelf een doel op het oog en wij helpen om een plan te maken om naar dat doel te komen.” – Alinde, persoonlijk begeleider.
Je hebt elke week minimaal drie contactmomenten met je persoonlijk begeleider, om samen te werken aan jouw zorgplandoelen. Daarnaast krijg je ook ondersteuning van de andere woonbegeleiders. Dat kan één-op-één zijn of tijdens de groepsactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijk boodschappenmoment, groepsmaaltijden, of een filmavond. Wij vinden het hartstikke gezellig als je hieraan meedoet, maar niets is verplicht! Ook in ons Kwaliteitsbeeld lees je over hoe wij zorgplannen maken: Zorgproces rondom de individuele persoon.
Praktisch
Wonen en verblijven bij ChiqCare
Wij streven naar het bieden van een veilige, comfortabele en ondersteunende woonomgeving voor iedereen en begrijpen dat iedere bewoner eigen en unieke behoeften en voorkeuren heeft. Daarom vind je bij ChiqCare een divers aanbod aan woonruimten en -vormen, passend bij persoonlijke situaties.
Diverse woonopties voor ieders behoefte
De verschillende woonvormen waaruit je kunt kiezen:
- Groepswoningen: hier heb je een eigen, ruime kamer binnen een groepswoning, waar je kunt genieten van zowel privacy als de gezelligheid van gemeenschappelijke ruimtes waar je andere bewoners kunt ontmoeten.
- Studio’s: op sommige locaties kun je kiezen voor een studio. Deze bieden meer privacy en zijn volledig uitgerust met eigen sanitaire voorzieningen en soms ook met een kitchenette.
- Appartementen: heb je behoefte aan meer ruimte en onafhankelijkheid, dan zijn onze appartementen ideaal. Deze variëren in grootte en indeling.
Soms valt de woonruimte binnen je zorgindicatie; wanneer dit niet zo is dan kun je de woonruimte huren. De huurprijzen van deze woonruimten zijn afhankelijk van de locatie en de grootte van de ruimte.
Maaltijden en Voedingsbudget
Bij ChiqCare hechten we veel waarde aan het samen beleven van maaltijden. Op verschillende locaties bieden wij de mogelijkheid om samen met de andere bewoners te ontbijten, lunchen en avondeten. Het menu komt doorgaans in overleg met de bewoners tot stand, zodat iedereen kan genieten van gevarieerde en favoriete gerechten.
Als je niet deelneemt aan de gezamenlijke maaltijden, zorgen wij ervoor dat je wekelijks een voedingsbudget ontvangt. Dit budget kun je gebruiken om je dagelijkse boodschappen te doen. Samen met je begeleiding bespreek je hoe je dit budget wilt ontvangen: in één keer aan het begin van de week of verdeeld over meerdere dagen. Je doet dan zelf je boodschappen als dat kan. Mocht dat lastig zijn, dan kun je altijd rekenen op hulp van begeleiders of de groep. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd beschikt over de voeding die je nodig hebt, ongeacht je persoonlijke omstandigheden.
Eigen Bijdrage aan het CAK
Naast de huur en dagelijkse kosten, betaal je een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Deze bijdrage is afhankelijk van inkomen en vermogen. Om een duidelijk beeld te krijgen van de hoogte van jouw eigen bijdrage, kun je gebruikmaken van de rekentool op de website van het CAK: www.hetcak.nl.
Ondersteuning en Begeleiding
Onze toegewijde medewerkers staan altijd voor je klaar. Of het nu gaat om praktische zaken, emotionele ondersteuning of het vinden van de juiste zorg, wij zijn er om jou te helpen. Jouw welzijn staat voorop, en wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij je thuis voelt bij Chiqcare Woonzorg.